Yahya en de mooie pauw

Verhalen voor kinderen die nadenken.

YahyaYahya ging afgelopen weekend met zijn moeder en zusje naar de dierentuin. Hij was verbaasd toen hij zag hoe mooi en leuk al die dieren waren. Sommige dieren gaf hij wat te eten en andere dieren bekeek hij van een afstand. Een ondeugende baby olifant spoot wat water op de jurk van zijn zusje. Yahya en zijn moeder moesten erom lachen en liepen weer verder.

Yahya’s moeder zei: “Kijk daar, wat een mooie pauw!” Yahya en zijn zusje waren werkelijk verbaasd door de schoonheid van de pauw. Yahya liep naar de pauw toe om hem beter te bekijken.

“Hallo Yahya,” zei de pauw, “ik sta bekend als één van de mooiste schepsels in het dierenrijk.” Yahya antwoordde: “Jouw staart is werkelijk fantastisch mooi. Hebben alle pauwen zo’n mooie staart?” De pauw antwoordde: “Nee, mijn kleine vriend, alleen mannetjes pauwen hebben een staart zoals deze. We gebruiken de staart om indruk te maken op de vrouwtjes pauwen waarmee we willen trouwen.”

Yahya vroeg zich af: “Hoe weet een pauw dat zijn staart zo mooi en aantrekkelijk is als hij zijn staart opent?” De pauw antwoordde: “Wij kijken niet in een spiegel om te zien hoe mooi we zijn, maar Allah leert ons dat wij er aantrekkelijk uitzien als we onze staarten op deze manier openen.”

Yahya keek nog eens goed naar de pauw en was verbaasd toen hij de schitterende kleuren en figuren in de staart zag. “Het is alsof ik naar een fantastisch schilderij kijk, de kleuren zijn zo mooi…” zuchtte hij.

De pauw vroeg: “Denk jij dat ik zelf deze kleuren en figuren in mijn staart heb gemaakt of dat ze per toeval zijn ontstaan? Dat is natuurlijk onmogelijk,” zei de pauw tegen zijn kleine vriend, “de buitengewone schoonheid van onze staarten is niet uit zichzelf ontstaan. Iedereen is verwonderd door onze prachtige kleuren. Net zoals alle andere schepsels zijn ook wij geschapen door Allah en Hij heeft ons deze schoonheid gegeven.”

Yahya merkte op: “Het is inderdaad een vreemd idee om te denken dat de schoonheid in jullie staarten per toeval is ontstaan. Maar op school in de biologieles leren wij dat alle dieren per toeval uit elkaar zijn ontstaan en op tv heb ik ooit eens gehoord dat ook de mens uit apen zijn ontstaan!” De pauw grinnikte en zei: “Veel mensen willen niet dat wij in Allah geloven en dat wij Hem aanbidden, en verzinnen daarom leugens om ons Allah te laten vergeten. Een van die leugens is de evolutietheorie. Maar als je goed kijkt en nadenkt, weet je dat het leven en de schoonheid in de natuur te ingewikkeld is om per toeval te ontstaan. Bijvoorbeeld: als ik uit een andere vogel zou zijn ontstaan, waar is dan die andere vogel met veren die op mijn veren lijken? Zelfs de man die de evolutietheorie heeft bedacht, heeft gezegd dat hij boos werd als hij de veren van een pauw zag, want de veren van een pauw zijn al genoeg bewijs dat zijn theorie niet waar is en dat wij pauwen niet uit een andere vogel zijn ontstaan. Er is geen vogel op de wereld die veren heeft zoals wij! Wij zijn de enige en het is Allah Die ons zo geschapen heeft.”

Yahya zei tegen de vogel: “Nu begrijp ik beter dat het Allah is Die jullie pauwen zo mooi heeft geschapen en dat ik niet alles moet geloven wat ik op school of op tv over godsdienst hoor. Ik moet zelf goed nadenken en veel lezen. Dankjewel en tot ziens, mijn lieve vriend.”

Yahya was heel blij nadat hij kennis had gemaakt met de grote Macht van Allah en ging terug naar zijn moeder en zusje. Hij herinnerde hen aan het feit dat Allah de schoonheid van de pauw geschapen heeft en alle andere dingen. Daarom moeten we Allah heel erg dankbaar zijn en Hem gehoorzamen.

Meer verhalen voor kinderen die nadenken.

 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Salamualeykum! Meld je aan voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de laatste updates.

DJazaak Allahu ghairan