Vraag 62

V&A zwart 4Vraag: is het toegestaan om te demonstreren voor Palestina?

Sheikh Muhammed Salih Al-Munajjid antwoordde als volgt:

Antwoord: alle lof is voor Allah.

Het is oké als de moslimgemeenschap protesteert om de druk op de moslims in Palestina te verminderen en om de aandacht van mensen en regering te vestigen op de misdaden die de joden (zionisten) begaan jegens de moslims in Palestina. We dienen alle effectieve en islamitisch toelaatbare middelen te gebruiken om dat te doen.

Maar demonstraties brengen een aantal zaken met zich mee die verboden zijn in de sharie’ah, dus is het belangrijk om hier voor te hoeden. Hiertoe behoort:

Vrouwen die naar buiten gaan terwijl zij versieringen en make-up dragen; gebruik maken van muziek tijdens de demonstraties; het schreeuwen van leuzen die incorrect zijn, zoals “al-Qoeds (Jeruzalem) is Arabisch en zal Arabisch blijven” (al-Qoeds is in feite islamitisch en niet alleen voor Arabieren); tijdens de demonstratie halt houden bij een graftombe van een kaafir en daar bloemen bij plaatsen; de kaafirien smeken om hulp door woorden te gebruiken die vernederend zijn voor moslims; het omhoog houden van foto’s of afbeeldingen van mensen; anderen onrecht aandoen door bijvoorbeeld de weg te blokkeren of hen de doorgang te belemmeren; het gebruiken van lasterlijke en beledigende woorden die niet toegestaan zijn in de sharie’ah; dat mannen en vrouwen zich mengen tijdens zulke demonstraties; het imiteren van de koeffaar in enig van hun unieke kenmerken, zoals kleding of symbolen die de demonstranten dragen; het begaan van agressie jegens bezittingen van onschuldige mensen, zoals het vernielen van hun winkels of het breken van hun ramen, of het aansteken van vuren in openbare faciliteiten, alsook andere verboden handelingen.

En Allah weet het best.

[Toevoeging van uwkeuze.net:]

Het is belangrijk om da’wah te verrichten en om niet-moslims te verwijzen naar betrouwbare websites waar men artikelen kan lezen over dit conflict, zodat zij kennis kunnen opdoen over de feiten van dit conflict en de geschiedenis van Palestina. Want er heerst veel onwetendheid en er wordt veel valse propaganda gemaakt. Uwkeuze.net bevat ook enkele artikelen over Palestina, zoals:

Ons geliefd Palestina
As the Arabs see the Jews (Engelstalig)
“Er was geen Holocaust”
Gaza Q&A (Engelstalig)

Verwijs niet-moslims naar deze artikelen, verspreid ze via e-mail of deel ze op sociale media. Verricht da’wah! (Zie de rubriek Da’wah voor diverse artikelen en da’wah ideeën.)

Overzicht Vraag & antwoord

 

Relevante artikelen:

Vraag 25. Mag je voedsel geproduceerd door niet-moslims boycotten?

 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Salamualeykum! Meld je aan voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de laatste updates.

DJazaak Allahu ghairan