Voor kinderen

Leer over de islam.

KinderenKinderen zijn een geschenk van Allah!

Als God – Allah – iets wil scheppen, zegt Hij er slechts tegen: “Wees!” – waarna het is: “Waarlijk, Zijn Bevel – wanneer Hij iets wil – is slechts dat Hij er tegen zegt: ‘Wees!’ – waarna het is.” [Soerat Yaa Sien (36), aayah 82.]

Dus Allah heeft jou geschapen. Maar Allah heeft niet alleen jou geschapen, maar ook jouw pappa en mamma, jouw broertjes en zusjes, jouw opa’s en oma’s – iedereen. Maar ook alle dieren en planten, de aarde, de zon en de maan en de sterren – alles! Het is Allah Die iedereen laat leven en alles laat bewegen.

Hier kunnen jullie leuke verhalen lezen over kinderen die avonturen beleven met dieren. Op deze pagina vind je ook enkele artikelen en leuke afbeeldingen. En als je vragen hebt, stel ze dan aan je pappa of mamma, of stuur ons een e-mail: info@uwkeuze.net.

 

Spreekbeurt over de islam? Begin hier!

 

Verhalen:

Ali’s kleine vriend

‘Omar en de pinguïn

Ahmed en de eend

Kamal en de glimworm

Amr en de kameleon

Een belangrijke les voor Rashied

Geduld is een schone zaak

Goed gedrag is altijd belangrijk

Bilaal en de kleine vogel

Faatimah en de zeehond

Yoesoef en de termiet

Yahya en de mooie pauw

Onze klas

In alles is iets goeds

Yasmien en haar opstel over reinheid

(Lees verder onder de afbeelding.)

Kinderen beloning wp

 

Artikelen:

Rechten van kinderen in de islam

Tawh’ied voor jonge moslims

De derde ouder (over de tv)

Zijn er PlayStations in al-Djennah?

Kinderen worden ook beloond voor hun goede daden

Wij willen een kerstboom!

Sinterklaas

 

Afbeeldingen:

(Klik op onderstaande afbeeldingen om ze groot weer te geven. Gemaakt door Yousef – 10 jaar.)

 

 

 

Beste kinderen!

In Naam van Allah, de Meest Barmhartige en Meest Genadevolle.

Vrede zij met onze profeet Mohammed.

Koran lerenHieronder zullen we vertellen over de macht van Allah Die onze vader, moeder, broertjes en zusjes, vriendjes, alle andere mensen, dieren, planten, de aarde, de zon, de maan en het gehele universum heeft geschapen. Het vertelt ons over de macht en oneindige kennis van onze Heer en wat Hij wil dat wij doen en niet doen. Vergeet niet dat dit hele belangrijke dingen zijn die heel goed voor jou zijn!

Beste kinderen, in dit artikel zullen wij een paar belangrijke dingen bespreken waar jij heel goed over moet nadenken…

Op school leren onze leraren ons als eerste het alfabet. Daarna getallen en rekenen. Maar weet jij ook waarom jij naar school gaat om dit allemaal te leren? Veel kinderen zullen zeggen dat dit nodig is om later goed werk te kunnen vinden als je ouder bent. Dat betekent dat je zeker weet dat je ooit eens ouder wordt en gaat werken. Inderdaad, de dag kan komen dat kinderen jou “pappa, tante of opa” zullen noemen. Op dezelfde manier zeg jij dit nu tegen jouw pappa, tante of opa, en zij waren vroeger ook kinderen. Met andere woorden, op een dag zul jij volwassen worden als Allah dat voor jou voorbestemd heeft.

Maar je zult niet voor altijd ouder worden. Iedereen wordt geleidelijk aan ouder, maar als de dag komt dat zij dood gaan en deze wereld verlaten, dan begint een nieuw leven in het Hiernamaals. Dit geldt ook voor jou. Na deze kinderjaren zul jij een jonge man of vrouw worden en misschien zelfs net zo oud worden als jouw opa en oma. Daarna komt de tijd dat jij zult beginnen met jouw leven in het Hiernamaals.

Jij gaat naar school om jouw toekomst voor te bereiden. Het is voor iedereen heel erg belangrijk om deze voorbereidingen te maken. Maar al deze moeite is beperkt tot het leven in deze wereld. Wat dan betreft de dingen die je nodig hebt voor jouw volgende leven, na de dood? En dit leven is maar kort en tijdelijk, ook al lijkt het lang. Maar het leven in het Hiernamaals is voor altijd, eeuwig, zonder eind. Je moet je zelf dus ook goed voorbereiden op het Hiernamaals. Heb je daar al eens goed over nagedacht?

Als je groot bent dan moet je gaan werken voor je eigen huis, eten, kleren enzovoorts, dat betekent dat je een beroep moet hebben. Dit is waarom je naar school gaat. Hetzelfde geldt voor een gelukkig leven in het Hiernamaals. Er zijn bepaalde dingen die je moet doen. Het belangrijkste van alles is dat je meteen moet beginnen om Allah te leren kennen en hoe onze Heer wil hoe wij ons gedragen.

Allah heeft ons allemaal geschapen.

Je hoort mensen vaak praten over Allah. Vaak zeggen zij zinnen zoals “moge Allah je zegenen”, “als Allah het wil”, “in shaa-a Allaah”, “moge Allah jou vergeven” enzovoorts.

Dit zijn woorden die men gebruikt als men aan Allah denkt, of tot Hem bidt, of Hem prijst. Bijvoorbeeld: “moge Allah jou beschermen” betekent dat Allah de onbeperkte macht heeft over jou en over alle andere dingen – levend en levenloos – om jou heen. Het is Allah Die jou, jouw vader, jouw moeder en al jouw vriendjes of vriendinnetjes kan redden van het kwaad. Daarom wordt dit vaak gezegd als men praat over een natuurramp, ongeluk of andere onprettige gebeurtenissen. Denk even na: kan jouw moeder of vader of iemand anders een natuurramp, bijvoorbeeld een aardbeving, voorkomen? Zij kunnen dat zeker niet, omdat alleen Allah dit laat gebeuren en ook alleen Hij kan dit voorkomen.

Het woord “inshaa-a Allah” betekent “als Allah het wil.” Daarom, als wij zeggen dat we iets gaan doen is het belangrijk om te zeggen “als Allah het wil.” Dit is belangrijk omdat alleen Allah de toekomst kent en het laat gebeuren als Hij wil. Niets gebeurd behalve als Hij dat wil.

Als één van onze vriendjes bijvoorbeeld zegt “ik ga morgen zeker naar school,” dan maakt hij of zij een fout, omdat wij niet weten wat er morgen gebeurd en wij weten niet wat Allah wil dat wij in de toekomst gaat doen. Misschien is hij of zij morgen wel ziek en kan daardoor niet naar school.

Daarom zeggen wij “inshaa-a Allah” als wij praten over wat we in de toekomst willen gaan doen en hierdoor bevestigen wij dat Allah alles weet en dat alles gebeurd met Zijn Wil en dat wij niets weten behalve wat Allah ons leert. Op deze manier tonen wij respect voor onze Heer, Die onbeperkte macht en kennis heeft.

In de Koran vertelt Allah ons dat Hij wil dat wij “inshaa-a Allah” (als Allah het wil) zeggen: “En zeg nooit over iets: ‘Waarlijk, ik ga dat morgen doen.’ Behalve als Allah wil. En gedenk jouw Heer wanneer je vergeet (en zeg inshaa-a Allaah – als Allah het wil)…” [Soerat al-Kahf (18), aayah 23-24.]

Echt, in de Koran – het Boek van Allah – vinden we heel veel antwoorden op onze vragen.

Je zult misschien niet zo heel veel weten over deze dingen, maar dat is ook niet zo belangrijk. Om Allah te leren kennen hoef je alleen maar heel goed om je heen te kijken en hier goed over na te denken.

Overal zijn er mooie dingen die ons de eigenschappen van Allah en Zijn onbeperkte macht laten zien. Denk maar eens aan een mooi wit konijntje, de lachende gezichten van dolfijnen, de schitterende kleuren van vlinders of de blauwe zeeën, groene bossen, de vele verschillende soorten bloemen en alle andere ontelbare schoonheden in de wereld. Het is Allah Die dit allemaal geschapen heeft. Allah heeft het hele universum en alles wat jij kunt zien, de wereld en alle schepsels die op aarde leven, geschapen uit het niets. Door te kijken naar de mooie dingen die Hij geschapen heeft, kun je Zijn onbeperkte macht zien.

Zelfs jij bent een wonder en daardoor een bewijs dat God – Allah – bestaat.

Leer meer over Allah, jouw Schepper, jouw God, en zorg er voor dat Hij tevreden is met jou.

Als je vragen hebt, stuur ons dan een e-mail: info@uwkeuze.net.

 

 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Salamualeykum! Meld je aan voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de laatste updates.

DJazaak Allahu ghairan