Religie is het opium voor het volk

Een stelling van Karl Marx, die daarmee zijn godsdienstkritiek weergeeft.

OpiumDoor Abdul-Jabbar van de Ven.

Karl Marx schreef eens: “Religie is het opium voor het volk.” Een uitspraak die nog vaak wordt aangehaald door atheïsten. Wat zij daarmee bedoelen is dat religie wordt gebruikt om het volk onder controle te houden, en hen te maken tot hersenloze volgelingen.

Hoe meer ik nadenk over deze veelgehoorde slogan, hoe minder ik de logica er van inzie. Een boek als de Qor-aan (Koran) spoort ons in vele aayaat (verzen) aan de wereld om ons heen te onderzoeken, en eindigt vaak met woorden als: “Denken jullie dan niet na?” Aayaat die moslims eeuwenlang dreven om wetenschappelijk onderzoek te doen op het gebied van astronomie, wiskunde en medische wetenschappen. De Islaam, die de mens belangrijke vragen laat stellen als: “Waarom ben ik hier?” en “Waar slaat dit alles op?” Hoe kan dat een opium zijn die mensen maakt tot hersenloze zombies?!

Neem dan de wereld van de atheïst die deze slogan op onze hoofden gooit. Mensen die leven in een schijnwereld van alcohol, wiet, cocaïne, LSD en XTC wanneer ze uitgaan, of die als gehypnotiseerde zombies uren voor een tv hangen die hen voorgekauwde bagger aanreikt. Of 90 minuten juichen en huilen om 22 mannen die achter een bal aanrennen. Of seks. Of consumeer en consumeer tot je er bij neervalt. Zolang je maar niet geconfronteerd wordt met het echte leven, en lastige vragen als: “Waar slaat dit alles op?”

Vergelijk deze twee nu eens met elkaar, en vertel mij welke van deze twee de werkelijke opium is voor het volk!

 

Relevante artikelen:

“De Islam … de religie van onderontwikkeling”

Het wonder van de islamitische wetenschappers

Submission

Moet de islam gemoderniseerd worden?

De voldoening van een iPhone

Atheïsme (diverse artikelen)

 

 

Zombies

 

 

 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Salamualeykum! Meld je aan voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de laatste updates.

DJazaak Allahu ghairan