Media

De media lijken vaak hun verantwoordelijkheid te vergeten en begaan dikwijls extremisme.

Media klAllah Soebh’aanahoe wa Ta’aalaa (Glorieus en Verheven is Hij) zegt (Nederlandstalige interpretatie): “O degenen die geloven! Als een faasiq (leugenaar, zondaar) naar jullie komt met een bericht, verifieer het dan, opdat jullie mensen niet schaden met onwetendheid (#1), waarna jullie spijt krijgen van hetgeen jullie deden.” (#2) [Soerat al-H’oedjoeraat (49), aayah 6.]

<<<(#1) Djahaalah, oftewel het beschuldigen van onschuldige mensen, en dit is een vorm van onrecht wat mensen aangedaan wordt. Dit geldt ook voor het toeschrijven van uitspraken aan geleerden die zij niet hebben gedaan of wanneer hun uitspraken verkeerd begrepen worden. (Zie Tefsier al-Qor-aan al-Kariem van sheikh Moh’ammed ibn Saalih’ al-‘Oethaymien.)>>>

<<<(#2) Alle roddelpraat of geruchten – vooral die afkomstig zijn van personen die je niet kent (of die als onbetrouwbaar bekend staan) – dienen geverifieerd en op juistheid getoetst te worden. Als zij klakkeloos geloofd en doorgegeven worden, kan er veel schade aangericht worden, waarvan men later veel spijt heeft. Alle vormen van achterklap en laster worden hier veroordeeld. (A. Yusuf Ali Quran Commentary, de herziene versie.)>>> (Klik op onderstaande afbeeldingen om ze vergroot weer te geven. Gebruik de afbeeldingen voor da’wah.)

 

 

Artikelen:

Onterecht vergeten: de ‘kritische’ blik op de Nederlandse media (Tabe Bergman)

De leugen regeert – Gericht aan journalist Stephan Jongerius en soortgenoten (de redactie van het maandblad Wij Moslims)

Media over Parijs (Abdul-Jabbar Van de Ven)

Neem nou maar van mij aan dat het klopt… (Platform Moslims In Dialoog)

De ideologische aanval (sheikh ‘Abdoel-‘Aziez ibn Baaz)

De anti-Islam film van ‘illusionist’ Wilders (Islam Q&A)

Liegen en 1 april (sheikh al-Moenadjid)

Oppervlakkig denken – de vloek van de mens (Taqiuddin Nabhani)

Kennis is licht (diverse artikelen)

 

 

Video:

Exhibit chronicles manipulated news photos

 

Ik blijf het zeggen: sommige journalisten hebben meer bloed aan hun handen dan sommige soldaten. Er zijn vele voorbeelden aan te halen uit de geschiedenis, waar hele oorlogen zijn voortgevloeid uit valse propaganda.

Ik gaf mijn eerste interview in 1998, en kwam er al erg vlug achter dat er hordes journalisten zijn die opzettelijk liegen en bedriegen om hun eigen vooroordelen door de strot van de lezer te duwen. Ik ben zelfs journalisten tegengekomen die hebben geprobeerd mij de chanteren als ik niet mee zou werken aan interviews (werkte voor een zogenaamde “kwaliteitskrant”). Een tijdlang was er een “onderzoeksjournalist” actief, Siem Eikelenboom, die zogenaamd expert was over extreme moslims. Hij schreef in 2004 een boek met de slaapverwekkende titel:”Jihad in de polder”., waarin hij schreef over mensen die ik persoonlijk kende, en over gevallen waar ik persoonlijk bij aanwezig ben geweest. Ik heb in dat boek van die “expert” maar liefst 27 feitelijke onjuistheden geteld. Da’s zomaar een voorbeeld uit de lange waslijst bloopers die ik de afgelopen 15 jaar voorbij heb zien komen.

Het toppunt in mijn eigen ervaringen was toch wel de publicatie van een interview in de Telegraaf dat in werkelijkheid helemaal nooit heeft plaatsgevonden! Nee, zelfs niet off the record. Gewoon compleet verzonnen, van A tot Z. Wees niet verbaasd. (Zie ook het artikel De leugen regeert.)

In een tijd en samenleving waarin moslims op straat worden bespuugd, moskeeën worden beklad en op social media dagelijks met de dood worden bedreigd, is de pen van zulke journalisten als een lont in een kruitvat. Ik hou hen dan ook direct medeverantwoordelijk voor de golf van haat die sinds enkele jaren over ons heen komt, en alles wat er uit die golf van haat voortkomt. Je kunt niet iedere dag met koeienletters schreeuwen dat moslims ongedierte zijn, en vervolgens je handen wassen in onschuld wanneer iemand besluit dat “ongedierte” te gaan bestrijden! Je zou kunnen zeggen:”Maar ook de moslims hebben hier schuld aan! Als zij geen aanslagen hadden gepleegd op onschuldige burgers, hadden deze journalisten niets gehad om over te schrijven!” Uiteraard, ook de moslims die het slechte voorbeeld geven hebben hier schuld aan. Mijn probleem is echter niet met de journalisten die op oprechte wijze verslag doen van dit soort voorvallen. Mijn probleem is met die journalisten die een dikke, zelfgemaakte saus gieten over de werkelijkheid. Leugenaars die hun eigen vooroordelen door de strot van de lezers willen duwen en in Den Haag op de politieke agenda proberen te zetten. Of de goedkoper sell-outs, die gewoon puur gaan voor sensatie, omdat hun krant moet verkopen, desnoods over de ruggen van onschuldigen. Deze journalisten gaan de volgende dag weer vrolijk door met hun leventje, terwijl de mensen over wie ze hebben gelogen nog jarenlang achtervolgd worden en last hebben van deze goedkope stunt.

(Op de foto hieronder: een uitgave van de Telegraaf in oorlogstijd, waarin in pure nazi-propaganda Joden weg worden gezet zoals ze dat nu 75 jaar later doen met ons moslims. En hoe weinig is er veranderd in 75 jaar tijd!) (Geschreven door Abdul-Jabbar van de Ven.)

 

Telegraaf joden

 

 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Salamualeykum! Meld je aan voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de laatste updates.

DJazaak Allahu ghairan