Media over Parijs

Een leugentje om bestwil, of gewoon onwetendheid!?

Parijs klAbdul-Jabbar Van de Ven

Ik heb verschillende media de afgelopen dagen horen beweren dat de aanslagen in Parijs (op 13-11-15) het ergste bloedbad zijn die de stad heeft meegemaakt sinds de 2e Wereldoorlog.

Deze speurneus is op onderzoek uitgegaan, want de media en ik gaan niet samen door een deur. En kijk eens wat ik heb uitgevonden: de bewering is een leugen! Dat niet alleen: deze leugen probeert nog iets belangrijker onder het tapijt te schuiven!

Op 17 oktober 1961 protesteerden zo’n 30.000 Algerijnen in Parijs tegen de grove massamoorden die de Fransen destijds pleegden in Algerije. Een vreedzame betoging, zoals nu, vele jaren later, ook de gedenkplaat op de Saint-Michel-brug toegeeft. De betoging werd echter keihard uiteen geslagen door de politie van Parijs. Dat niet alleen: deze zelfde politie gooide Algerijnse demonstranten van de bruggen af in de rivier de Seine, velen nadat ze eerst bewusteloos waren geslagen. Andere demonstranten werden meegenomen naar het hoofdbureau van politie, waar ze op de binnenplaats in koelen bloede werden vermoord.

Pas in 1998 gaf de Franse staat toe dat deze voorvallen inderdaad hadden plaatsgevonden, maar spraken over maar 40 doden. Dat terwijl vele onderzoekers uitkomen op een getal van zo’n 200 vermoorde demonstranten, of zelfs meer.

De opmerking dat de aanslagen van afgelopen week het ergste bloedbad zouden zijn sinds de Tweede Wereldoorlog is dus niet alleen onjuist, het is ook bedoeld om de Franse terreur tegen onschuldige burgers in de straten van Parijs weg te moffelen. Terreur die nog niet eens zo lang geleden is. Maar goed, die burgers waren natuurlijk geen leuke, hippe, blanke, Franse jongeren…

 

Relevante artikelen:

Media (diverse artikelen)

Aanval Charlie Hebdo een product van Franse staatsterreur

Opinie & columns (diverse artikelen)

Stop terrorisme (diverse artikelen)

 

Political author Gearoid O Colmain discusses the Paris attacks with RT International.

 

 

 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Salamualeykum! Meld je aan voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de laatste updates.

DJazaak Allahu ghairan