In een Afrikaans bos

 Droom zacht!

BospadDit artikel is ook als voorlezing te beluisteren op YouTube.

Een man liep eens door het bos in Afrika, heerlijk genietend van zijn vrije tijd. Hij rook de geur van bloemen en bewonderde hoe de zonnestralen zich een weg baanden door het dichte gebladerte.

Plotseling hoorde hij het geluid van snel naderend gevaar. Het geluid was hard en angstaanjagend.

Toen hij zich omdraaide, zag de man een grote leeuw die hem achtervolgde. Het magere lichaam van de leeuw liet zijn honger duidelijk zien. Met de leeuw achter hem aan, zette de man het op een lopen. Zijn hart klopte in zijn keel. De leeuw haalde hem bijna in, totdat de man bij een waterput aankwam. Met een grote boog sprong hij in de put, en daar hing hij in het midden van de put, bengelend aan een touw.

Het gebrul van de leeuw werd minder naarmate de tijd verstreek; maar algauw hoorde hij het gesis van een gigantische slang met een grote kop en een lang lichaam. Het gesis kwam van onder hem.

Op het moment dat de man begon te denken wat hij moest doen met de leeuw die op hem wachtte en de slang beneden hem, klom er een zwarte en een witte muis op het touw en ze liepen naar de plek waar het touw vast gemaakt was. De muizen begonnen op het touw te knagen.

De man was verstijfd van angst en begon het touw heen en weer te bewegen om de muizen te verjagen. Door het geschommel raakte de man de wand van de put. Elke keer dat hij de wand raakte, voelde hij dat hij in contact kwam met iets nats en glibberigs. De man kreeg door de wilde bewegingen wat van die plakkerige substantie in zijn mond en hij proefde dat het honing was; het soort dat door bijen in de bergen en bossen gemaakt wordt. De honing was zo verrukkelijk en zoet, dat hij vergat in wat voor situatie hij zat.

Opeens werd de man wakker!!?? Het was allemaal maar een nare droom. Nieuwsgierig als hij was, wilde hij zijn droom uit laten leggen. Hij ging naar een religieuze geleerde die kennis had om dromen uit te leggen. Hij vertelde de geleerde zijn droom.

De geleerde lachte en zei: “Ken jij de betekenis van deze droom niet?!” De man zei dat hij het niet wist en de geleerde antwoordde: “De leeuw die achter je aan zat was de engel des doods en de put met de slang was je graf en de twee muizen waren de dagen en de nachten die je leven korter maakten.” De man vroeg: “En wat was de honing dan?” De geleerde antwoordde: “Dat was de zoete smaak van het leven die je afleidde en liet vergeten dat de dood en de Dag des Oordeels vlak bij zijn.”

Is er iemand die er nadenkt voordat het te laat is?

Droom zacht!!

 

Relevante artikelen:

Zij is mijn zus

Er was eens een koning…

Een Amerikaanse zakenman en een Mexicaanse visser

Al-Wahn, een dodelijke ziekte

Tijd is geen geld

Als wilt dat…

Dagboek van een moslim

 

 

 

 

 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Salamualeykum! Meld je aan voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de laatste updates.

DJazaak Allahu ghairan