Geschreven vlak voor de moord op v. Gogh

Wie treft de meeste blaam?

HakenDoor Aboe Yoesoef ‘Abdoellaah.

Het zaaien van haat tegenover moslims neemt alarmerend toe. Daarom vond ik het noodzakelijk een brief te schrijven als poging om dit een halt toe te roepen voordat dit leidt naar desastreuze en tragische gebeurtenissen, of een herhaling van de Kristallnacht in 1938, maar dan niet gericht tegen joden maar tegen moslims.

De mond moet gesnoerd worden van een haat zaaiende imam en als het enigszins kan moet hij het land uitgezet worden. Ja, zelfs de wet moet er voor worden aangepast. Terwijl haat zaaiende journalisten, tv-programmamakers en politici gewoon hun gang kunnen gaan. Geen haan die er naar kraait. Terwijl de imam misschien niet eens tegen een paar honderd mensen praat, gebruiken de journalisten, tv-programmamakers en politici de massamedia en bereiken tienduizenden, ja, misschien wel honderdduizenden of zelfs miljoenen mensen met hun haatdragende boodschap. Welk effect is het grootst denkt u?

Moslims worden zonder pardon geassocieerd met terrorisme, want dat is wat de mensen alleen maar horen op tv. Als het woord ‘moslim’ genoemd wordt, volgt al gauw het woord ‘terrorist’. Zo wordt de moslimgemeenschap van alles en nog wat in de schoenen geschoven terwijl de Islam in Nederland nog geen één dode heeft veroorzaakt. Geslagen worden doet pijn, maar woorden laten vaak diepere wonden achter dan een klap. Wonden die misschien nooit meer zullen genezen. Als wij als moslims naar de huidige situatie kijken dan worden we zeer verdrietig, want het wordt alsmaar erger.

De regering en de journalistiek zijn verbijsterd over bepaalde teksten in islamitische boeken, terwijl diezelfde teksten ook in christelijke en joodse boeken staan, of zelfs nog erger. De regering en de journalistiek betreuren de gedode kinderen in Beslan, maar over de gesneuvelde kinderen in Irak rept geen mens. Geen minuut stilte voor hen. Sterker nog, Nederland steunt deze oorlog die zelfs volgens de VN illegaal is. Dit zijn slechts twee voorbeelden van de zeer lange lijst. Hoe denkt u hoe de moslimgemeenschap zich voelt als er telkens met twee maten gemeten wordt en als zij keer op keer uitgekotst worden en onrechtvaardig behandeld worden? Nee, dat is niet fijn en de wonden zijn zeer diep.

De haat die gezaaid wordt heeft zijn tol al geëist. Velen kunnen er niet meer tegen en raken zeer gefrustreerd en de frustraties nemen alleen maar toe. Laatst was er een bericht waarin stond dat volgens de Gentse hoogleraar Coolsaet terrorisme ontstaat door het buitensluiten van bevolkingsgroepen. Hij vindt dat de westerse samenlevingen hen (moslims) werkelijk moet aanvaarden en kansen geven. Anders creëren ze getto’s waarin kleine extremistische groepen hun boodschap van haat en geweld kunnen zaaien en jongeren rekruteren voor hun ‘heilige strijd’. Wij zijn het gedeeltelijk met deze mening eens, maar het haat en geweld dat gezaaid wordt, wordt gezaaid door Nederlandse journalisten, tv-programmamakers en politici, en niet door extremistische groepen. Die groepen ontstaan juist door de vele beledigingen, de onrechtvaardige behandeling en het opzetten van de bevolking tegen hen, waardoor zij onder andere op straat worden nagekeken, hun banen verliezen of nauwelijks aan goed werk kunnen komen en het gevoel krijgen dat zij ongewenst zijn. (Klik op onderstaande afbeelding om het vergroot weer te geven. Gebruik de afbeelding voor da’wah.)

 

Wilders

 

Wie de bal kaats kan hem terug verwachten, zullen we maar zeggen. Maar wie is hier bij gebaat? Wat denkt u wat er gebeurd als journalisten, tv-programmamakers en politici, Allah beledigen, de Koran belachelijk maken, de profeet Mohammed vernederen, de Islam kleineren en de moslims in het verdomhoekje drukken? Het is een hele groot bal die men naar de muur gooit en op een gegeven moment kaatst die bal terug. De moslims zijn ontzettend geduldig met de hetze tegen de Islam, maar hoe breed is hun rug? Hoe lang duurt het voordat die brede rug breekt en zij de bal terug gaan gooien? Hoelang duurt het voordat zij worden zoals zij nu worden beschreven? Hoe lang duurt het voordat zij al die frustraties omzetten in “terroristische” daden waarvan zij nu al beschuldigd worden? En wat maakt het eigenlijk uit als zij nu toch al voor terroristen worden uitgemaakt? Is Nederland dan tevreden? Dan kunnen zij eindelijk zeggen: “Zie je wel, wij hebben er voor gewaarschuwd.”

Het wordt van kwaad tot erger en voor men het weet is het hek van de dam. Wij willen u even aan wat getallen herinneren van de Kristallnacht (een door de nazi’s georganiseerde actie gericht tegen de Joodse bevolking in Duitsland), in het jaar 1938: er werden 267 synagogen in brand gestoken, ca. 7500 winkels en bedrijven verwoest en ca. 26.000 joden mishandeld en naar concentratiekampen overgebracht. Wat er daarna gebeurde wordt nu nog elk jaar herdacht. Hoe lang duurt het voordat de geschiedenisboeken melding maken van een tweede Kristallnacht? Maar nu niet tegen joden maar tegen moslims! Er worden nu geen synagogen in brand gestoken maar moskeeën! En er worden nu geen joden naar concentratiekampen gebracht maar moslims! Zit Nederland hier op te wachten? Is Nederland aan het wachten op een burgeroorlog?

Deze brief is een poging om de Nederlandse overheid, de Nederlandse journalistiek en de Nederlandse bevolking het sneeuwbaleffect te doen inzien waardoor er maatregelen worden genomen tegen de haat zaaiende journalisten, programmamakers en politici. Want hun gedrag, en vooral van de politici met hun voorbeeldfunctie, is onacceptabel. Een eigen mening is oké, maar men dient wel naar de gevolgen van het verspreiden van die mening te kijken. Want het is niet leuk om door iedereen uitgekotst, gediscrimineerd, vernederd en onrechtvaardig behandeld te worden. De beledigingen worden alleen maar erger en de wonden dieper.

Leer van de geschiedenis en grijp in voordat die geschiedenis zich herhaalt.

(Klik op onderstaande afbeelding om het vergroot weer te geven. Gebruik de afbeelding voor da’wah.)

 

Vrijheid van meningsuiting

 

Relevante artikelen:

Aanval Charlie Hebdo een product van Franse staatsterreur

Handelaars in angst

 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Salamualeykum! Meld je aan voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de laatste updates.

DJazaak Allahu ghairan