Charlie Hebdo

Aanval Charlie Hebdo een product van Franse staatsterreur.

Charlie klDoor Abulkasim Al-Jaberi.

Na 9/11 waren veel mensen in een staat van hysterie. Bloederige imperialistische oorlogen worden altijd in het buitenland gevoerd, in landen van bruine en zwarte mensen. Nu kwam deze oorlog naar huis, hetgeen door velen als een trauma werd ervaren.

Westerse regeringen wereldwijd hebben deze verlammende hysterie sluw uitgebuit. Met een giftige combinatie van oorlogszucht en moslimhaat stoomden zij de mensen klaar voor een barbaarse oorlog. Deze racistische propaganda werd verspreid door dezelfde haatpredikers die nu heldhaftige statements over ‘het vrije woord’ op hun voorpagina’s printen. Afghanistan werd binnengevallen, gevolgd door Irak.

In de tussentijd worden onder het mom van antiterrorisme wetgeving privacy en andere rechten gestolen van mensen zonder al te veel protest. Blijkbaar is de haat tegen moslims groter dan de liefde voor die vrijheid. Het is frustrerend om te zien dat duizenden naar de pleinen zijn gegaan om te luisteren naar dezelfde leiders die hen van zo veel hebben beroofd. Tegelijkertijd is dat niet verrassend. Want in dit klimaat van intimidatie staat nadenken gelijk aan verraad: ‘Either you are with us or you’re with the terrorists.’

Nu zien we hetzelfde gebeuren. Eenieder die weigert de racistische mantra van het ‘vrije westen’ versus ‘moslimterroristen’ te reproduceren wordt verketterd. Toen en nu kwamen er massaal geluiden vanuit de moslim gemeenschap die dit valse dilemma verwierpen. Maar naar de ‘vijand’ wordt niet geluisterd natuurlijk.

In plaats daarvan kiezen opiniemakers, burgemeesters, experts, de premier, redacteurs en anderen ervoor om de oude vertrouwde mythes te herkauwen. De meest wijdverspreide waarvan ongeveer zo gaat: nu is het oorlog!

Nu pas? In de context van de ‘Global War on Terror’ is Frankrijk wereldwijd betrokken bij bloedige militaire operaties. Denk hierbij aan de invasie van Mali, de vernietiging van Libië door de NAVO onder leiding van de Fransen, de Franse bombardementen op Irak en de politieke, economische en militaire steun aan Israël. [Wie in een boksring stapt, kan ook klappen terug verwachten.]

Maar de wortels van dit geweld hebben een langere historie. Al eeuwen lang wordt de relatie tussen Frankrijk enerzijds, en het Midden-Oosten en Noord-Afrika anderzijds, gekenmerkt door koloniaal geweld en structurele uitbuiting van de bevolking en grondstoffen. De vele duizenden slachtoffers die hierbij zijn gevallen zijn meestal moslims. Maar in de hoofden van opiniemakers zijn dat geen mensen, daarom begint de oorlog pas echt wanneer een fractie van het geweld dat Frankrijk en haar imperialistische bondgenoten dagelijks aanrichten voor een keer naar huis komt.

Zoals verwacht is de officiële lijn van de establishment een staat van shock. Blijkbaar verwachten ze dat ze oorlog kunnen voeren zonder dat er wordt teruggeschoten. De shock getuigt van een collectief geheugenverlies wanneer het aankomt op het leed van ‘de ander’, vooral wanneer de eigen elite een groot aandeel heeft in het veroorzaken daarvan.

De aanval in Parijs vond niet plaats in een vacuüm, maar is het historische product van Frans imperialistisch en koloniaal geweld. Als Frankrijk niet de internationale schietgrage maffioso uithing zou dit niet gebeuren. De doden die zijn gevallen, zijn dan ook slachtoffers van het imperialisme: wat het imperium zaait zal het oogsten.

Zolang men weigert deze realiteit onder ogen te zien zal dit niet de laatste blowback zijn van de militaire cowboy avontuurtjes overzees en het racisme thuis.

(Bron: een ingezonden stuk op www.wijblijvenhier.nl.)

(Klik op onderstaande afbeeldingen om ze vergroot weer te geven. Gebruik de afbeeldingen voor da’wah.)

 

 

PS 1: na de aanslag op een synagoge in België werden joodse instellingen door de Nederlandse overheid 24/7 beveiligd en is er voor 1,5 miljoen euro overheidssubsidie verstrekt om de beveiliging te bekostigen. (Bron: www.nos.nl.)

Nu binnen een week 3 aanslagen op moskeeën zijn gepleegd in Zweden geeft politiek NL geen thuis en hult zich in doodse stilte. Blijkbaar worden niet alleen moslims als tweederangs gezien door de Nederlandse overheid, maar ook hun gebedshuizen.

Zelfs de verzekeraars erkennen dat moskeeën vaker worden aangevallen. “Ik liet bellen naar Donatus, de verzekeraar waar de kerken hun gebouwen verzekeren. Jazeker, stelde de chef van Donatus deze week, moskeeën zijn bij ons van harte welkom, zoals alle religieuze stromingen. Wel tegen een hoger tarief dan kerken, antwoordde zij desgevraagd, want de risico’s zijn voor moskeeën hoger dan voor kerken. Hoezo? Nou, moskeeën worden al tien jaar veel vaker aangevallen, zij hebben vooral veel last van brand.”

PS 2 (geschreven door Abdul-Jabbar van de Ven): plots wordt er overal gedaan alsof het vrije woord, spotprenten en de vrijheid van meningsuiting heilig zijn in het Westen.

Waar was de heiligheid van deze vrijheid van meningsuiting toen de Franse komiek Dieudonné M’bala grappen maakte over de holocaust? Een Franse minister riep op om hem gerechtelijk te vervolgen, en zijn shows werden over het hele land afgelast. En zo ken ik nog wel meer voorbeelden, ook uit Nederland en Engeland, waar de vrijheid van meningsuiting en het drijven van spot niet altijd is getolereerd. Denk bijvoorbeeld aan de videoclip van rapper Hozny, waarin de indruk werd gewekt dat Geert Wilders dood werd geschoten. Kunst? Muziek? Artistieke creativiteit? Vrijheid van meningsuiting? Daar dachten Geert Wilders en het Openbaar Ministerie in Den Haag anders over; rapper Hozny kreeg een werkstraf van 80 uur en twee maanden voorwaardelijke cel opgelegd. Waar was de vrijheid van meningsuiting toen website Geenstijl een foto maakte van burgemeester van Aartsen in oranje pak, met een beul van IS achter hem? Een grap? De Haagse politiek reageerde geschokt. Men vond de foto “nodeloos kwetsend”, en het OM stelde een onderzoek in of er een strafbaar feit was gepleegd. Waar was de vrijheid van meningsuiting toen Britse komiek Frankie Boyle grappen maakte over de Britse koningin? Zijn programma werd van de buis gehaald en hij werd aangeklaagd voor belediging.

Laat ik duidelijk zijn: ik ben absoluut geen voorstander van het maken van onsmakelijke, beledigende of kwetsende grappen. Zoals ik in het programma “24 uur met” al tegen Theo Maassen zei: als we de vrede willen bewaren, dienen we van elkaars heilige huisjes af te blijven, en dan zijn er nog genoeg andere dingen waar je goede humor over kunt maken. Maar waar ik een bloedhekel aan heb, is hypocrisie en dubbele maatstaven. Nu opeens overal beweren dat spotten en vrijheid van meningsuiting horen bij het Westen, en dat dat “onze normen en waarden zijn”. Ik zou morgen zo die stelling onderuit kunnen halen door een krantje uit te brengen met enkele spotprenten naar mijn keuze. Maar laat ik geen olie op het vuur gooien.

PS 3: over het liquideren van de cartoonisten die de profeet (Allahs zegeningen en vrede zijn met hem) bespotten – al-‘Allaamah Saalih’ al-Fawzaan.

Vraag: is het toegestaan om de ongelovige cartoonist, die bekend staat om het maken van de beledigende tekeningen over profeet Moh’ammed (Allahs zegeningen en vrede zijn met hem) te liquideren?

Antwoord: alle lof is voor Allah.

Dit is geen correcte weg, het liquideren. En dit zal hen slechts toe laten nemen in kwaad en haat jegens de moslims. Hetgeen wat hen echter terugdrijft is het weerleggen van hun shoeboehaat (twijfels die zij verspreiden over de Islaam) en het verduidelijken van hun schande.

Wat betreft het helpen en verdedigen met de hand en met wapens, en met al-djihaad voor de zaak van Allah: dit is aan de gezaghebbers van de moslims.

Door sheikh Saalih’ ibn Fawzaan al-Fawzaan.
Bron: http://www.alfawzan.af.org.sa/node/1960 (Arabisch).

 

Relevante artikelen:

Handelaars in angst

Moordaanslagen

Vraag 65. Is het toegestaan om de ongelovige cartoonist, die bekend staat om het maken van de beledigende tekeningen over profeet Moh’ammed (Allahs zegeningen en vrede zijn met hem) te liquideren?

“Er was geen Holocaust”

De houding van de gelovige jegens moeilijkheden

Vluchten voor de fitnah

Islamofobie

Jihad in de Islam

Stop Terrorisme! (diverse artikelen)

 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Salamualeykum! Meld je aan voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de laatste updates.

DJazaak Allahu ghairan